Afroep App

Digitaal afroepen op contracten op de bouwplaats

Een efficiënter afroepproces én een hogere service naar de klant.

Struyk Verwo Infra (NL) en Stradus Infra (BE) zijn betonproducenten binnen de CRH groep.

De afroepapplicatie, die op een desktop, tablet en smartphone-omgeving optimaal werkt, stelt klanten in staat makkelijker afroepen te plaatsen en de leveringen te monitoren via track en trace.

{App}

Probleem

  • Veel tijd nodig om afroepen van klanten telefonisch en per e-mail te verwerken voor de verkoop binnendienst.
  • Veel klanten hebben niet direct inzicht in de contracten waarop afgeroepen wordt en verwachte levertijden, wat leidt tot telefonische vragen en soms misverstanden.
  • Het verwerken van een afroep in SAP laat ruimte over tot verbetering van de gebruiksvriendelijkheid en doorlooptijd.

Oplossing

  • Digitaal afroepen plaatsen mogelijk maken, die direct in SAP verwerkt worden.
  • Geven inzicht in openstaande contracten en actuele uitnutting aan klanten.
  • Geven real-time inzicht in levertijden en track en trace informatie.

Techniek

Oliver Elements · SAP · Salesforce

{App}

Struyk Verwo Infra en Stradus Infra besparen veel tijd door de klant op een gebruiksvriendelijke wijze zelf in staat te stellen afroepen te plaatsen.

De afroepapplicatie is niet alleen zeer gebruiksvriendelijk, deze geeft ook veel extra informatie waardoor de klant meer overzicht heeft, actueel inzicht in levertijden voordat de bestelling geplaatst wordt én het kunnen volgen van de levering na het plaatsen van een afroep.

De oplossing die Oliver voor Struyk Verwo Infra en Stradus Infra ontwikkeld heeft is een prachtig visitekaartje voor deze bedrijven aan hun klanten. Daarnaast wordt de applicatie ook intern door de verkoop binnendienst gebruikt zodat zij tijd besparen wanneer afroepen door hen ingevoerd worden.

{App}

Gecontroleerde integratie van de afroep applicatie met SAP

De afroepapplicatie toont actuele contract- en leverinformatie uit SAP aan de klant. De accounts voor klanten worden gesynchroniseerd met het CRM systeem van Struyk Vewo Infra en Stradus: SalesForce. Wanneer afroepen geplaatst worden door klanten worden deze in SAP opgeslagen met een ‘in behandeling’ status. De medewerkers van de verkoop binnendienst controleren de afroepen en bevestigen deze waarna de logistieke verwerking begint. De verwachting is uitgesproken dat wanneer Struyk Verwo Infra, Stradus Infra én hun klanten gewend zijn aan het proces, deze controlestap uit het proces gehaald kan worden waardoor de efficiëntie nog verder toe zal nemen.

Responsive Web App

CRH Afroep App

Meer weten?

Wil je meer weten over de Afroep App, of ben je benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact met ons op!