RedSun mobiele heftruck-
en vrachtwagen apps

Papierloze en geautomatiseerde logistieke processen besparen veel kosten

Digitale ondersteuning voor picken, laden, controleren en afleveren van betonproducten.

RedSun is een producent van natuursteen. Dagelijks worden 15.000 m2 betonproducten geproduceerd en worden er ongeveer 250 vrachtwagens geladen.

De logistieke apps die Oliver IT geïmplementeerd heeft besparen tijd en kosten en geven meer overzicht op de uitgaande, interne en inkomende logistieke processen.

RedSun

Probleem

  • Veel tijdsverlies door ophalen en wegbrengen papieren pick-, laad-, controle- en afleverbonnen.
  • Hoge foutgevoeligheid door achteraf verwerken van handgeschreven informatie op de bonnen in SAP ECC.
  • Weinig overzicht, sturingsmogelijkheden en grip op de logistieke processen.

Oplossing

  • Digitaliseren pick-, controle-, laad- en afleverbonnen via een mobiele heftruck- en vrachtwagenapplicatie
  • Cockpit met inzicht in alle onderhanden zijnde bonnen, inzicht verwachte aankomst vrachtwagens en toewijzen vrachtwagens aan laadplaatsen.
  • Logistieke applicaties geïntegreerd met SAP ECC waardoor logistieke informatie direct bijgewerkt wordt en inzichtelijk is voor de backoffice.

Techniek

Oliver Elements · SAP

Redsun Logistieke Apps

RedSun heeft meer grip en sturing door real-time informatieverwerking door heftruck- en vrachtwagenchauffeurs met zeer gebruiksvriendelijke applicaties.

De logistieke (mobiele) applicaties maken het werken voor heftruck- en vrachtwagenchauffeurs een stuk makkelijker. Er wordt niet meer rondgereden met papier waar soms onduidelijke krabbels op staan van collega’s. Er is meer overzicht over het dagelijkse werk en pick-, laad-, controle- en afleveracties worden makkelijk digitaal afgehandeld of doorgegeven aan collega’s.

Vanuit de expeditie, of backoffice, ontstaat hierdoor real time inzicht in de logistieke processen, op elk moment van de dag op basis waarvan bijgestuurd kan worden om mogelijke inefficiënties in het proces te voorkomen.

Redsun Logistieke Apps

Visitekaartje naar de klanten van RedSun en snellere facturatie.

Bij het in ontvangst nemen van bestelde producten bij RedSun, handelen de klant en de vrachtwagenchauffeur samen de administratieve verwerking van de levering af, via de mobiele vrachtwagenapplicatie. De klant tekent voor akkoord en kan digitaal een opmerking meegeven. Na akkoord wordt de aflevering direct verwerkt in SAP en wordt automatisch de factuur met ondertekende afleverbon per e-mail toegestuurd.

Is de klant niet aanwezig wanneer de vrachtwagenchauffeur aankomt? Geen probleem, de levering wordt gedaan en de vrachtwagenchauffeur neemt foto’s van de neergezette producten. Deze worden aan de afleverbon toegevoegd zodat de klant kan zien dat alles netjes afgeleverd is.

Meer weten?

Wil je meer weten of ben je benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact met ons op!