Struyk Verwo Infra Logistieke Apps

1 rit extra per dag per vrachtwagen met de logistieke apps van Oliver IT

Met dezelfde laadcapaciteit dagelijks meer klanten bedienen door een slimme logistieke oplossing

Struyk Verwo Infra is een grote betonproducent binnen de CRH groep.

Vrachtwagens komen meerdere keren per dag op de vestigingen van Struyk om leveringen op te halen. Vanwege een tijdsbesparing van ongeveer een kwartier per keer lukt het, met de logistieke apps van Oliver, één rit extra te maken, per dag per vrachtwagen. Deze grote optimalisatie is mogelijk gemaakt doordat Struyk en Oliver goed gekeken hebben naar het verloop van het proces en vanuit dat oogpunt de applicaties ontworpen hebben.

Struyk Verwo Infra

Probleem

  • Het aan- en afmelden van vrachtwagenchauffeurs kostte veel tijd; ze moesten de vrachtwagen uit, naar de balie, papieren ophalen en weer de vrachtwagen in.
  • Wanneer niemand bij de klant aanwezig was om de lading in ontvangst te nemen, moest de lading weer mee terug.
  • Het registreren van veiligheidscontroles middels papieren formulieren was tijdrovend, onoverzichtelijk en werd niet altijd gedaan

Oplossing

  • Door het digitaliseren van het papier in het logistieke proces kan de vrachtwagenchauffeur zich aan- en afmelden via de vrachtwagenapp waardoor per vracht ongeveer een kwartier bespaard is
  • De vrachtwagenapp maakt het mogelijk foto’s te maken van ladingen die bij de klant af zijn geleverd. Met dit bewijs van correcte en tijdige levering kan de lading bij de klant geleverd worden, ook al wordt deze niet persoonlijk in ontvangst genomen.
  • De heftruck- en vrachtwagenapp dwingen veiligheidscontroles af en maken het invullen van vragen gemakkelijker. Via een dashboard kunnen alle controles bekeken en geanalyseerd worden.

Techniek

Oliver Elements · SAP

{App}

Apps die zo gebruiksvriendelijk zijn dat heftruck- en vrachtwagenchauffeurs, die het werken met tablets en smartphones niet gewend waren, toch heel tevreden zijn is een prestatie waar Oliver trots op is.

Naast het makkelijke en doelmatige gebruik van de logistieke apps, is het werken prettiger geworden. Er is meer in- en overzicht over de klaar te zetten ladingen en de administratieve afhandeling minder intensief geworden. Het is bijvoorbeeld makkelijker voor heftruckchauffeurs om last minute wijzigingen in al klaargezette vrachten door te voeren die direct inzichtelijk zijn voor de vrachtwagenchauffeurs op hun app. Dit voorkomt onnodige handelingen of wachttijden waardoor iedereen effectiever werkt.

{App}

Verbeterde veiligheid door het vergemakkelijken van het uitvoeren van veiligheidscontroles van de vrachtwagens.

Struyk Verwo Infra vind de veiligheid van haar medewerkers enorm belangrijk en handelt daar ook naar. Vrachtwagenchauffeurs moeten met hoge frequentie veiligheidschecks uitvoeren met betrekking tot de vrachtwagen en heftruckchauffeurs controleren of dit daadwerkelijk en volledig gedaan wordt.

Voorheen kregen de vrachtwagenchauffeurs papieren formulieren mee die zij invulden en daarna aan de heftruckchauffeurs lieten zien voor een controle door hen. Dit werd niet altijd gedaan, formulieren raakten soms zoek of waren moeilijk te lezen en het verwerken van alle ingevulde formulieren kostte veel tijd. Nu moet de vrachtwagenchauffeur het formulier digitaal invullen om zich aan te kunnen melden waardoor een 100% score bereikt is. Op basis van een algoritme worden random checks als opdracht aan heftruckchauffeurs gegeven om de vrachtwagens ook op veiligheid te contoleren. Alle ingevulde safety checks zijn real-time in te zien door de backoffice waardoor er overzicht is en tevens analysemogelijkheden zijn.

Meer weten?

Wil je meer weten of ben je benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact met ons op!