Talis Service & Onderhoudsapp

Organiseren en uitvoeren van onderhoud aan woningen met een moderne mobiele app

Zeer hoge gebruiksvriendelijkheid én stabiliteit door de keuze voor een ‘native’ iOS app.

De Service & Onderhoudsapp is specifiek ontworpen voor het gebruik op een iPad met een voor iOS typische zeer gebruikersvriendelijke touch interface interface. Het door Oliver IT ontworpen unieke synchronisatie systeem stelt de gebruikers van de app in staat om probleemloos offline te werken.

Wijzigingen die door de backoffice in het planningsbord in SAP doorgevoerd worden, worden direct opgepakt door het synchronisatiesysteem van Oliver Elements en daarmee bijna realtime naar alle iPads verspreid. Is een iPad even offline, dan worden de wijzigingen zodra deze weer online komt probleemloos en met slimme automatisch conflictoplossing alsnog doorgevoerd.

Struyk Verwo Infra

Probleem

  • De bestaande PDA-oplossing was ‘end of life’.
  • De gebruikersvriendelijkheid van de PDA-oplossing liet te wensen over. Bij elke taak moest er bijvoorbeeld opnieuw ingelogd worden.
  • Meerdere handelingen werden niet ondersteund door de PDA-oplossing, zoals het zelf aanmaken van (vervolg)taken.

Oplossing

  • Vervangen van de PDA-oplossing met een moderne mobiele native iOS-, iPad- en iPhone-applicatie.
  • Toevoegen functionaliteiten zoals aanmaken (vervolg)taken, offline door kunnen werken en meer gedetailleerde informatie tonen vanuit de backoffice naar de servicemonteurs.
  • Automatiseren boeken gewerkte tijden gerelateerd aan taken.

Techniek

Oliver Elements · SAP

{App}

Completere en efficiëntere ondersteuning van het onderhouds- en serviceproces

De voorgaande PDA-oplossing ondersteunde het onderhouds- en serviceproces op goede wijze, maar niet compleet. Naast tijdswinst door hetzelfde te bereiken met minder handelingen bespaart Talis nu ook tijd door de communicatie tussen de planners en de servicemonteurs beter te ondersteunen.

Zo is het nu mogelijk in de app zichtbaar te maken wanneer er speciale informatie over huurders is, zoals bijvoorbeeld een huurder die slecht ter been is of doof. Er hoeft niet meer over gebeld te worden, dat voorkomt verrassingen en verhoogt de service naar de huurders.

{App}

Meer mogelijkheden voor de servicemonteurs om flexibel om te gaan met het dagelijkse werk.

Het komt geregeld voor dat wanneer een servicemonteur bij een huurder onderhoudswerkzaamheden uitvoert hij of zij zaken ziet die meteen ook aangepakt kunnen worden. Voorheen leidde dat tot bellen met de backoffice en soms het maken van een nieuwe afspraak. Nu kan de servicemonteur zelf een taak aanmaken en direct uitvoeren, of een vervolgtaak aanmaken en zelf inplannen met de huurder.

Meer weten?

Wil je meer weten of ben je benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact met ons op!